A Forma-1-ben 2001 és 2006 között a Williamsnél és a McLarennél összesen hét győzelmet szerző, 2003-ban a bajnoki címért is küzdő Juan Pablo Montoyának nagyon nem tetszik a sportág mai formája. Az idén az Indycarban versenyző 38 éves kolumbiai két héttel ezelőtt nekiült, hogy megnézze a Kínai Nagydíjat, de nem bírta.
“Öt körig néztem, aztán kikapcsoltam a tévét” – mondta a német Auto Motor und Sportnak. “Nem volt izgalmas. Hiányzott a hang is, legalábbis a tévén keresztül. Nem tudom, élőben hogy szólnak a motorok, de az biztos, hogy messze vannak az én időmben használt V10-esektől.”
Öt körig bírta az F1-et az epxilóta 1
Öt körig bírta az F1-et az epxilóta 2

Öt körig bírta az F1-et az epxilóta

Öt körig bírta az F1-et az epxilóta

Öt körig bírta az F1-et az epxilóta 4
Fotó megosztása:
Öt körig bírta az F1-et az epxilóta 5


Montoya szerint persze nem a hang a legfőbb probléma, hanem az, hogy a versenyzés nem izgalmas, az Indycar sokkal élvezetesebb, mint az F1.
“És ez nem is az idei szabályváltozások miatt van, a Forma-1 mindig is nagyon technika központú volt. A versenyző az autóra van utalva. Gondolják, hogy Alonso és Vettel hirtelen elfelejtette, hogyan kell versenyezni? Nem, egyszerűen csak mindenki rosszul járt, aki nem jelenleg nem a Mercedesben ül. És ez idén már nem is nagyon fog változni.”
A kolumbiai nemrég a DRS-t is kritizálta, azt mondta, hogy a nyitható hátsó szárny olyan, mintha “Photoshopot adnánk Picassónak.”
“Versenyzőként egyáltalán nem tetszik, mert túl könnyűvé teszi az előzést. Csak egy másodpercen belülre kell jutni, megnyomni a gombot és már el is mentünk a másik mellett. A nézők szempontjából persze nagyszerű. Mi kell a sportban? Jó show, a DRS pedig kétségkívül javítja a show-t.”