A 2014-es Forma-1-es idényben a Mercedes AMG vette át a Red Bull tavalyi szerepét, az ezüst nyilak megállíthatatlanok, míg a címvédő csapat – elsősorban a rosszul sikerült Renault-motor miatt -, az első versenyeken csak a kármentésen dolgozott.
Az európai szakasz kezdete előtt azonban már úgy látja a Red Bull főnöke, Christian Horner, hogy előbb-utóbb beérhetik a Mercedest.
F1: A Red Bull befoghatja a Mercedest 1
F1: A Red Bull befoghatja a Mercedest 2

F1: A Red Bull befoghatja a Mercedest

F1: A Red Bull befoghatja a Mercedest

F1: A Red Bull befoghatja a Mercedest 4
Fotó megosztása:
F1: A Red Bull befoghatja a Mercedest 5


“Mindent beleadunk. Hiszem, hogy versenyre kelhetünk velük, csak nem szabad még jobban lemaradnunk” – utalt arra, hogy míg nekik 57 pontjuk van, a Mercedes már 154 egységgel áll az élen.
“Kínában 22 km/h órával lassabbak voltunk az egyenesen, ez majdnem 100 eladott métert jelentett. Ezen a téren kell javulnunk, ilyen egyszerű ez. Tudjuk, hogy min kell javítanunk, és remélhetőleg már Barcelonában előrelépés következik!” – magyarázta a Sky Sportsnak.
Horner bizakodását a Renault részéről is alátámasztják, főleg, hogy a barcelonai és a monacói pályán nem számít annyit a motorerő, Kanadára pedig már sikerülhet gatyába rázni az erőforrást.
“Igen, tény, hogy Barcelonában és Monacóban nem számít annyira a teljesítmény, de az energia-visszanyerés nagyon fontos lesz. Kulcsfontosságú lesz az erőforrások jó működése. De legalább most három hetünk volt a munkára, és aztán talán Montreal előtt már a 100 százalék közelébe kerülhetünk” – mondta a Renault Sport F1 főnöke, Remi Taffin.
“Biztató a kép, de sosem szabad megfeledkezni a megbízhatóságról, azon is dolgozunk. A motorszállítók közül egyértelműen mi hoztuk eddig a legtöbb újítást, és nem titok, hogy nagyon oda kell figyelnünk a megbízhatóságra a versenyeken. Nem csak teljesítmény kell, célba is kell érni.”