Heikki Kovalainen 2012 végén kipottyant a Caterhamtől, ugyanis nem volt hajlandó személyes szponzorokat felhajtani, kicsit össze is kapott ezen a főnökkel, Tony Fernandesszel. A finn pilóta azért nem maradt sokáig távol, a 2013-as idény elejétől már a kiscsapat tesztelőjeként dolgozott, a szezon utolsó két futamán pedig a Lotusnál versenyzőként is helyettesítette az idő előtt távozott Kimi Räikkönent.
F1: A Mercedesnél tér vissza Kovalainen? 1
F1: A Mercedesnél tér vissza Kovalainen? 2

F1: A Mercedesnél tér vissza Kovalainen?

F1: A Mercedesnél tér vissza Kovalainen?

F1: A Mercedesnél tér vissza Kovalainen? 4
Fotó megosztása:
F1: A Mercedesnél tér vissza Kovalainen? 5


A lotusos beugrás nem sikerült valami fényesen, a finn pilóta pedig megint csak nem akart fizetős versenyző lenni, így 2014-re újra kimaradt – most azonban visszatérhet.
A finn Ilta-Sanomat értesülése szerint a 32 éves Kovalainen előrehaladott tárgyalásokat folytat a Mercedes-csapattal, az alakulat hivatalos teszt- és tartalékpilótája lehet hamarosan.
A Mercedesnél korábbi mclarenes csapattársa, Lewis Hamilton mellé kerülhet majd vissza. Kovalainen 2008-2009-ben versenyzett a wokingi csapatnál, Hamilton mellett azonban gyenge másodhegedűs volt, mindössze egy – szerencsés – győzelmet szerzett a 2008-as Magyar Nagydíjon.