A Red Bull szerint elképzelhető, hogy egy apró sérülés felelős Sebastian Vettel idei kínlódásáért, a négyszeres bajnok ezért új kasztnit kap a Spanyol Nagydíjra. “Ez már eldöntött kérdés” – jelentette ki Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója. “Barcelonában új kasztnit kap Sebastian, mert olykor egy szinte láthatatlan hajszálrepedésnek is komoly következményei lehetnek.”

F1: Lecserélik Vettel autóját 1
F1: Lecserélik Vettel autóját 2

F1: Lecserélik Vettel autóját

F1: Lecserélik Vettel autóját

F1: Lecserélik Vettel autóját 22
F1: Lecserélik Vettel autóját 23
F1: Lecserélik Vettel autóját 24
F1: Lecserélik Vettel autóját 25
F1: Lecserélik Vettel autóját 26
F1: Lecserélik Vettel autóját 27
F1: Lecserélik Vettel autóját 28
F1: Lecserélik Vettel autóját 29
F1: Lecserélik Vettel autóját 30
F1: Lecserélik Vettel autóját 31
F1: Lecserélik Vettel autóját 32
F1: Lecserélik Vettel autóját 33
F1: Lecserélik Vettel autóját 34
F1: Lecserélik Vettel autóját 35
F1: Lecserélik Vettel autóját 36
F1: Lecserélik Vettel autóját 37
F1: Lecserélik Vettel autóját 38
F1: Lecserélik Vettel autóját 39
F1: Lecserélik Vettel autóját 40
Fotó megosztása:
F1: Lecserélik Vettel autóját 41


Vettel az első négy versenyen simán bukta a házon belüli harcot csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben, a német ráadásul tőle teljesen szokatlanul túl hamar elkoptatja a gumikat. A Red Bull is érzi, hogy Vettel problémáinak egy része abból fakad, hogy vezetési stílusát még nem igazította hozzá az idei autóhoz, a különbség azonban így is nagyobb az indokoltnál. Így került képbe az esetleges sérülés lehetősége.

Nem ez lenne az első eset, hogy Vettelnek segít egy kasztnicsere, 2012-ben hasonló volt a helyzet. “Sebastiannak két éve is voltak hasonló problémái, akkor Mark Webber verte simán. A kasztnicsere után hirtelen fordult a helyzet, Sebastian visszanyerte a bizalmát az autóban, is szinte verhetetlenné válva szerezte meg a bajnoki címet.” Akkor a tüzetes vizsgálatok során szintén hajszálrepedéseket fedeztek fel az autón.

“Ezredmilliméteres pontatlanságok okoztak akkor láncreakciót, amelynek nem várt hatása volt a gumikopásra. Úgy gondoljuk, hogy most is ugyanez a probléma.”