Palik László kitörölhetetlen nyomott hagyott a hazai Forma-1 közvetítés történetében. Lendületes, szókimondó, egyedi stílusa senkit sem hagyott hidegen, sokan rajongtak érte, mások elviselni sem bírták, inkább némán nézték a futamokat, vagy valamelyik külföldi csatornán követték a versenyeket.

Rengeteg aranyköpése vált szállóigévé, még az F1 világától távol állók is tudják miről van szó, ha valaki elkiabálja magát: “Hova tűnt Damon Hill?”. Ezeket a jellegzetes mondatokat az Internet népművészei is felfedezték maguknak, és eredeti környezetükből kiragadva, más videók alá vágva használták fel újra. Így született a Palik László, és Czollner Gyula által közvetített Terminator 2 jelenet.


Ezt követte a Barátok Közt sorozatának egyik legendás, drámai epizódja, Magdi anyus halála. A szívszorító események új színezetet kaptak Palik László jellegzetes hanghordozásával, kifejezéseivel keverve.


Végül a cikk igazi apropója a friss alkotás, amiben Palik a spanyol Király-kupa döntőjét kommentálja, vagyis precízebben szólva annak kulcsjelenetét, Gareth Bale gólját. A Real Madrid ezzel a találattal verte 2-1-re ősi riválisát az FC Barcelonát, így az eseménysorhoz tökéletesen illik a Palik-féle üvöltés. ,