A Toro Rossónál 2014-ben bemutatkozott 19 éves Danyiil Kvjat a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon rögtön azzal kezdte, hogy pontszerzésével átadta a múltnak Sebastian Vettel egyik rekordját. Az orosz tini a második futamon is pontot szerzett, Bahreinben épp csak lemaradt erről, a Kínai Nagydíjon viszont újra a top10-ben ért be. 


“Jól éreztem magam ma, nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Jó volt a rajtom, sikerült pár helyet javítanom az első körön. Jó volt a tempóm, élveztem a küzdelmet Jensonnal (Button). A gumikezelés is jól ment, így sokáig kint tudtam maradni. Bár tényleg jól alakult minden, szerintem még több van az autóban, alig várom az európai szakasz kezdetét, ahol reményeim szerint újabb pontokat szerzünk” – nyilatkozta Kvjat, aki a leintés után személyesen is megköszönte a veterán Butonnak a verseny alatt vívott élvezetes csatákat.
Kvjat remeklése nem vet épp jó fényt az immár harmadik évét gyűrő Jean-Eric Vergne-re, főleg, hogy a francia a 8. helyről rajtolva lett a 12.
“Először is hadd gratuláljak Danyiilnak a jó versenyéhez és a csapat újabb pontjához! Ami az én futamomat illeti, rossz volt a rajtom és rossz volt az első köröm. Meg kell vizsgálnunk, mi is történt pontosan, hogy javíthassunk ezen a területen. Utána már nem tudtam kihozni a maximumot a lágy gumikból, beragadtam Button mögé, nem lehetett kilépni és előnyt építeni.”
F1: Megint villantott az újonc 3


A csapatfőnök, Franz Tost is csak dicsérni tudta Kvjatot: “Danyiil újabb fantasztikus versenyt teljesített, végig igen versenyképes köridőket futott. A 13. helyről rajtolva pontot szerezni, ez egyértelműen mutatja, hogy jó volt. Jean-Eric gyengén rajtolt, ez rányomta a bélyegét a futamára, nem tudott jobb eredményt hozni.”