Esős, vizes körülmények között, 14 fokos levegő- és 16 fokos aszfalthőmérséklet mellett indult a Kínai Nagydíj kvalifikációja Sanghajban.
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 1
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 2

F1: Hamilton a vízen járt Kínában

F1: Hamilton a vízen járt Kínában

F1: Hamilton a vízen járt Kínában 28
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 29
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 30
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 31
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 32
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 33
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 34
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 35
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 36
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 37
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 38
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 39
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 40
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 41
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 42
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 43
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 44
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 45
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 46
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 47
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 48
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 49
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 50
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 51
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 52
Fotó megosztása:
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 53


A Q1 kezdetén a két Marussia állt fel elsőnek a bokszutca-kijárathoz, de mások sem tétlenkedtek sokáig, két Caterham és a sauberes Esteban Gutierrez is kigurult, majd a nagyok is jöttek. Bő három perc után már mindenki kint volt, kivéve Pastor Maldonadót, aki befejezetlen motorcsere miatt kihagyni kényszerült az időmérőt.
Az első negyedórában a Caterham első körös tapogatózásán kívül mindenki a teljes, kék jelzésű esőgumival ment ki, de az utolsó 3-4 percben a hátrébb álló kis- és középcsapatok megpróbálkoztak a zöld intermediate-ekkel.   
A kieső helyeken végül Gutierrez, a két kiscsapat négy pilótája, valamint a nem is induló Maldonado osztozott.
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 54


A Q2 elején már nem volt akkora kapkodás, mivel az eső csendesedett. Az intermediate-ek kerültek fel. A második szakasz során lassan, de folyamatosan javultak a körülmények és velük az idők. Lewis Hamilton első komoly ideje azonban nagyon sokáig érinthetetlen volt, csak Sebastian Vettel tudott háromtizedre kerülni, de az angol még tudott egy kicsit javítani a végén is.
Az utolsó percekben a két mclarenesnek és Kimi Räikkönennek kellett igyekezni, ugyanis a leintés pillanatában kieső helyeken álltak. Az ugrás a kicsit felerősödött eső miatt nem sikerült, így a ferraris finn, Jenson Button, Kevin Magnussen, valamint Danyiil Kvjat, Adrian Sutil és Sergio Perez búcsúzott.
A Q3-ra elsőként Vettel futott ki, de mindenki más is követte, intermediate-ek kerültek fel az autókra. Az első menetben újra Hamilton állt az élre, Vettel bő hat, Rosberg nyolctized hátránnyal volt mögötte. Második nekifutásra egyikük sem tudott közelebb kerülni, viszont a 2008-as bajnok még tovább javított, gyakorlatilag be is biztosította a pole-t.
F1: Hamilton a vízen járt Kínában 55


A fináléban nagyon igyekvő Rosberg megforgott a célegyenesben, és Ricciardo is csak faragni tudott a hátrányból, ezzel a Mercedes angolja megszerezte idei harmadik rajtelsőségét, ami egyben pályafutása 34. pole-ja is lett.  
Ricciardo megint elverte Vettelt, a 2-3. helyen végeztek, megelőzve a másik Mercedest. Mögöttük Alonso, majd a korábban az esőben gyengélkedő Williamsszel Felipe Massa és Valtteri Bottas, a Force Indiá-s Nico Hülkenberg, a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne és a 2014-ben első ízben a Q3-ban szereplő Lotusszal Romain Grosjean végzett a top10-ben.
Kínai Nagydíj, kvalifikáció, Sanghaj, 2014.04.19.