A Ferrari addigi csapatfőnöke, Stefano Domenicali hétfőn bejelentette a lemondását, helyére az elnök, Luca di Montezemolo az eddig az utcai autók eladásával foglalkozó Marco Mattiaccit nevezte ki.
Bár sokan úgy sejtik, a Ferrarinál már négy éve bajnoki címet váró, de sikertelen Fernando Alonso elégedetlensége kulcsszerepet játszhatott Domenicali bukásában, úgy tűnik az utóddal végképp nem elégedett.


A spanyol csütörtökön azt mondta, nem ismeri Mattiaccit, sőt a versenyhétvége előtt sem találkozott az új főnökkel. “Nem volt még alkalmam rá. Nem tudom, hogy itt lesz-e Kínában, azt hiszem, jön majd. Jó alkalom lesz a megismerkedésre, ennél többet most nem tudok mondani róla. Nagyon korai lenne még arról beszélni, hogy nagyon jó lesz-e vagy nagyon rossz.”
Egyesek úgy vélik, hogy a Ferrarival egyre elégedetlenebb, már tavaly is kifelé kacsintgató Alonsónak Mattiacci érkezése adhatja meg a végső lökést a távozáshoz. Az új főnök így reagált ezekre a spekulációkra Sanghajban:
“Alonso nagyszerű, profi versenyző, talán a mezőny legjobbja. Én azt hiszem, Fernando a Ferrarival szeretne még bajnoki címet nyerni” – idézte a spanyol AS.
Ugyan Alonsóhoz ragaszkodna Mattiacci, a csapaton belüli más személycseréket, változtatásokat nem zárja ki:
“Először is meg kell látnom, mi jó a csapatban. Beavatkozhatok, de csak akkor, ha a beavatkozás biztosan pozitív eredményt hoz, tovább erősít minket, ugyanis így is nagyszerű a csapat. Az én dolgom, hogy bármi áron stabil jövőt teremtsek” – mondta az olasz Sky csatornának.