A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Fellebbviteli Bírósága hétfőn tárgyalta a Red Bull Daniel Ricciardo melbourne-i kizárása elleni fellebbezését, kedden pedig ítéletet hirdetett: minden maradt a régiben.
A tárgyaláson külső érdekeltként a McLaren, a Lotus, a Williams és a Force India képviselői is részt vettek, azonban míg ők csak megfigyelőként voltak jelen, a Mercedes AMG jogi képviselője aktívan szerepelt, súlyosabb büntetést kért a Red Bullra.
A tárgyalás után a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko arra panaszkodott, hogy a Mercedes túl agresszív volt, mostanra az is kiderült, mire célzott az osztrák. 


Az FIA péntek este publikálta az ítélet indoklását, amelyben szerepel, hogy a Mercedes “legalább három futamra” szóló eltiltást kért a Red Bullra, sőt ezen felül még hat hónapra szóló, de egy évre felfüggesztett diszkvalifikáció kiszabását szerette volna elérni.   
Az idei bajnoki éllovas a fentiekkel bebiztosíthatta volna, hogy a fokozatosan javuló, pillanatnyilag egyetlen potenciális ellenfélnek tűnő Red Bull 2014-es idénye elszálljon.
A bírósági keménykedés után ma, a sanghaji paddockban a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda igyekezett rendezni a viszonyt – a háromszoros világbajnok csokitortát vitt a Red Bullhoz. “Személyesen hoztam nekik egy igazi osztrák Sacher-tortát, amolyan kedves gesztusként” – mondta a német RTL-nek.