A Kínai Nagydíj második szabadedzésén Lewis Hamilton és Nico Rosberg az 1. és 3. helyen zárt, a Red Bull versenyzői pedig a 4-5. pozícióban zártak, a gyorsabb Daniel Ricciardo csak 5 tizeddel maradt el Hamilton csúcsától.
A címvédő Vettel szerint a kép csalóka a Red Bull ennél még távolabb van az idei favoritoktól:


“Talán a Mercedes még nem adott bele mindent ma. Nehéz megmondani, de szerintem továbbra is ők a favoritok, és messze mindenki előtt járnak. Egy hosszú etapon az egyik Mercedes mögött mentem, és figyeltem, ahogy azt csinálnak az autóval, amit akarnak. Nyilván azon is múlik milyen gumi van rajta és milyenek az üzemanyag-beállítások. De, bár jó napunk volt, még nem tartunk ott, hogy elkaphassuk őket.”
A Bahreini Nagydíj, majd az azt követő teszt sem ment rosszul a Red Bullnak, de Vettel azt hangsúlyozza, hogy nincs szó hatalmas előrelépésről:
“Van pár újdonságunk, folyamatosan igyekszünk előrébb lépni, nem is csak a teljesítmény tekintetében, hanem a finomhangolással is. A motorfejlesztés főleg a háttérben folyó munkát jelenti, nem arról van szó, hogy lóerőket nyertünk. Persze, jó lenne, de ez nem igazán lehetséges. Inkább a csiszolgatással, hangolással javul az autó, ezen a téren keressük az előrelépést.” 
A Red Bullnál és másoknál is jelentős volt az első gumik kopása pénteken.
“Nem voltunk valami jók a gumikopást illetően, de valószínűleg másoknál is ugyanez volt  helyzet.   A hétvége előrehaladtával ez javulhat, persze az időjáráson is múlik. Ha mindkét nap száraz lesz, akkor felgumizódik a pálya, de ha esni fog, akkor visszaáll. Azonban a pálya állapota ellenére is jó volt a napunk a tesztelés szempontjából. Sok dolgunk van még, főleg nekem, hiszen nem tartok ott, ahol szeretnék, de azért haladtunk ma” – mondta a négyszeres bajnok.
Vettel: A Mercedes még nem húzott bele 3


A Vettel előtt kéttizeddel végző Ricciardo is egyetért a Mercedes potenciálját illetően, de azért a dobogót tűzi ki célul vasárnapra.
“Úgy érzem, egy kicsit közelebb kerültünk. A különbség nagy, de jövünk! Lépésről lépésre közeledünk, remélhetőleg hamarosan már egészen közel leszünk. Majd meglátjuk, hol lesznek holnap. Szerintem még mindig túl nagy a lemaradásunk. Örömmel mondanám, hogy beértük őket, de szerintem van még tartalékuk. Szerintem nem adtak bele mindent ma, holnap sokkal goyrsabbak lehetnek majd.”
“Talán korai még a dobogóról beszélni. A Mercedes nagyon gyors lesz és ma a Ferrari is igazán gyorsnak tűnt, szóval elég nehéz lenne két autóval odaérni. De ha egyikünknek sikerül – és remélem, én leszek az! -, akkor elégedettek lehetünk. Ez a cél erre a hétvégére.”