A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali hétfőn jelentette be, hogy a gyenge 2014-es idénykezdés után lemondott az alakulat vezetői posztjáról. Helyére a Ferrari eddigi amerikai elnök-vezérigazgatóját, a motorsport-tapasztalattal nem rendelkező Marco Mattiaccit nevezte ki az elnök, Luca di Montezemolo.
A szakújságírók, bennfentesek szerint Domenicalit az elmúlt években a bajnoki címekről többször is lemaradó Fernando Alonso fúrhatta meg, de a spanyol a Kínai Nagydíj előtti sajtótájékoztatón nagyon tiszteletteljesen beszélt a volt főnökről:
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 1
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 2

Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott

Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott

Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 9
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 10
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 11
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 12
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 13
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 14
Fotó megosztása:
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 15


“Először is: szerintem Stefano nagyszerű ember. Jó barátok vagyunk, ez nem titok, minden januárban együtt megyünk síelni Olaszországban, most is szoros a kapcsolatunk, ezen a héten is folyamatosan beszéltünk. És szerintem ez meg is marad, hiszen évek óta ismerjük egymást, évekig dolgoztunk együtt. Fontos, hogy el tudjuk választani a munkát és a barátságot.”
Alonso szerint a csapatfőnök “jó döntéseket hozott, jó dolgokat csinált”, de a 2008-ban Felipe Massával, majd 2010-ben és ’12-ben vele kihagyott bajnoki címek túl nagy terhet jelentettek. 
“Nyilvánvalóan voltak kihagyott lehetőségek, 2010-ben, 2012-ben. És 2008-ban Felipével is lemaradtak. Ha nem így történt volna, már három bajnokság is lehetne a tarsolyában. De megszerezte a csapatnak Pat Fryt, megszerezte James Allisont, Räikkönent.”
“Szerintem mindent megtett, amit kértek tőle, mindenkinek megadott mindent, de az eredmények nagyon fontosak, a Ferrarinál pedig hatalmas a nyomás, szóval valószínűleg azért hozta meg ezt a tiszteletreméltó döntést, hogy más irányba indulhassunk, előreléphessünk. Az együtt töltött időre pedig jó szívvel tekintek.”
Alonso: Domenicali a csapat érdekében távozott 16


“El kell fogadnunk Stefano döntését. Valószínűleg nem hiányzott már neki a teher, ezért felelős lépést tett. Ne feledjük, nem könnyű az ilyesmi, ha valaki olyan kiemelt pozícióban van az F1-ben, mint ő. Azért tette, hogy a Ferrari javulhasson, a Ferrari érdekében lépett, ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Tiszteletet érdemel ezért.”
Bár Montezemolo arról beszélt, hogy mostantól aktívabb szerepet vállal a csapat irányításában, az új főnök, Mattiacci vezetése mellett pedig gyors előrelépést és újra győztes formát vár, Alonsónak nincsenek illúziói: 
“Világos, hogy nem fogunk ezen a hétvégén egy másodpercet javulni, hiszen nem Stefano gyártotta saját kezűleg az első szárnyat vagy a hátsó szárnyat. Szóval eltart majd egy darabig, míg kiderül, hogyan tudunk előrébb lépni. Az új emberekkel talán erősebbek leszünk és sikerül visszatérni a régi sikerekhez.”