Michael Schumacher tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Meribelben, amikor egy, két kijelölt pályaszakasz közötti sávon sziklára futott, majd 10 méteres repülés után fejjel – pontosabban sisakkal – egy másik kőnek csapódott.
Schumi december 29. óta fekszik itt  Fotó: Europress

Schumi december 29. óta fekszik itt Fotó: Europress

Schumi december 29. óta fekszik itt Fotó: Europress


Az esés körülményeit a hatóságok megvizsgálták, rendellenességet nem találva szerencsétlen balesetnek nyilvánították, azonban a mentés részleteit máig homály fedi.
A bukás után vérző fejű, zavart, de tudatánál lévő Schumachert mentőhelikopterrel előbb a közeli Moutiers általános kórházába vitték, a hétszeres bajnokot csak kicsit később szállították tovább a grenoble-i egyetemi kórházba, ahol azóta is kómában fekszik.
Három hete a Forma-1 volt orvosa, Gary Hartstein már felvetette, hogy a mentésnél és a kezelés elején komoly mulasztások történhettek, és a német Stern mai számában ugyanerről ír.
A képes magazin szerint a mentőhelikopter személyzete rosszul, túl bizakodóan mérhette fel Schumacher állapotát, ezért csak a romlást – a kóma beállását – látva döntöttek a Grenoble-ba való továbbszállításáról. Az ex-pilótát állítólag Moutiers-ben intubálták csak, pedig ezt már a baleset helyszínén, a felszállás előtt meg kellett volna tenni. 
A Stern úgy véli, az egyenesen Grenoble-ba való szállítás 20 perce helyett végül egy óra alatt került csak a specialistákhoz Schumi. Az elpocsékolt idő igen sokat ronthatott a Forma-1-es legenda kilátásain, ugyanis az agysérüléseknél a szó szoros értelmében minden perc számít, viszont a szállítgatás miatt a pontos képalkotásos vizsgálat, majd az arra alapuló műtét “jelentősen” késhetett és sokkal kevésbé volt hatékony.