A német Bild értesülése szerint furcsa incidens játszódott le Michael Schumacherrel, pontosabban hozzá kapcsolódóan: a lap arról tudósít, hogy nagyjából két héttel ezelőtt két idegen akart bejutni a a kómából lassan magához térő Forma-1-es legenda kórtermébe a grenoble-i egyetemi kórházban.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az ismeretlenek – valószínűleg más, ugyanott ápolt páciensek hozzátartozói – mobiltelefonjaikkal fotókat akartak készíteni a magatehetetlen hétszeres világbajnokról, amelyeket talán eladtak volna később valamely, a sajtóetikát lazán kezelő médiumnak.
A behatolókat egy biztonsági őr még azelőtt elkapta, hogy a tervüket végigvihették volna, fotó nem készült.  
Nem ez az első eset: még januárban, nem sokkal Schumacher balesete után egy újságíró magát papnak álcázva akart bejutni a 45 éves némethez, de ő sem járt sikerrel.
A még tavaly december 29-i síbalesetében súlyos agysérüléseket szenvedett versenyzőlegenda bő három hónap kóma után az elmúlt egy-két hétben lépett egyértelműen pozitív útra, a család múlt pénteken közölte, hogy Schumacher az éberség és tudatosság jeleit mutatja. 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Ezt több későbbi, hivatalosan nem megerősített sajtóértesülés még jobban kibontotta, úgy tudni, hogy Schumi képes a szemkontaktusra és a szemmel követésre, valamint érdemben reagál a beszédhangokra. Az egykori versenyzőtárs, Jean Alesi nemrég járt Grenoble-ban, a francia ex-pilóta maga is érzékelhető javulásról és a család megkönnyebbüléséről számolt be.
Az ébredési fázis természetesen még nagyon sokáig, hónapokig is eltarthat, az esetleges teljes, vagy azt közelítő felépülés pedig években mérhető lesz majd, hosszas rehabilitációról lesz szó, Schumachernek az alapvető, mindennapos tevékenységeket, mint a beszéd, az írás-olvasás, a járás stb., újra kell majd tanulnia.