Ha hinni lehet Bernie Ecclestone-nak, 2015-re két csapat is belépési engedélyt kapott a Forma-1-be. Az egyik a NASCAR-os Gene Haas projektje, míg a másik a korábbi Jordan-, Force India- és HRT-főnök Colin Kolles alakulata.
F1: Az új csapattal tér vissza a Ford? 1
F1: Az új csapattal tér vissza a Ford? 2

F1: Az új csapattal tér vissza a Ford?

F1: Az új csapattal tér vissza a Ford?

F1: Az új csapattal tér vissza a Ford? 7
F1: Az új csapattal tér vissza a Ford? 8
Fotó: Europress
F1: Az új csapattal tér vissza a Ford? 10
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Érdekes módon annak ellenére, hogy Ecclestone már a múlt hétvégén arról beszélt, hogy megegyeztek a belépőkről az FIA-elnök Jean Todttal, Haas még kedden sem tudott a sikerről.
“Az FIA még nem értesített minket, de Bernie a Forma-1 fele, szóval ha ő mondja, elhiszem” – mondta a NASCAR-csapattulajdonos, aki elismerte, hogy a sokáig húzódó kiválasztás miatt a 2015-ös beszállás is veszélyben lehet. 
“Nagyjából két hónappal ezelőtt tudnunk kellett volna már. Ha Ecclestone azt mondja, hogy befogadtak minket, és hivatalosan is értesítést kapunk az FIA-tól pár héten belül, akkor még gondolhatunk 2015-re. De ha még egy hónap elúszik, akkor szerintem már nem sikerülhet.”
Haas projektjéről egyesek úgy tudják, hogy amolyan Ferrari B csapat lehet, a kasztnin kívül mindent az olaszoktól szereznének, a brit Racecar Engineering szaklap azonban másról hallott. 
F1: Az új csapattal tér vissza a Ford? 12


Ők arról írnak, hogy az amerikai csapattal akár az amerikai Ford is visszatérhet az F1-be, méghozzá a Cosworth által kifejlesztett, de 2014-ben a rajtrácson nem szereplő 1,6 turbós V6-ossal. A Cosworth és a Ford régi-régi közös múlttal rendelkezik, így az elképzelés nem olyan légből kapott.
Lehetőség még az egyik, vagy akár mindkét új csapat számára a jövőre biztosan visszatérő Honda is, ugyanis a Racecar Engineering szerint a japán gyártó mclarenes kapcsolata nem kizárólagos partnerség, szívesen támogatnának komolyabban egy másik alakulatot is.