Fotó: Europress

Fotó: Europress

Nico Rosberg (1.): “Eddig jól működött az egész hétvége, folyamatosan fejlődtem. Az a kihívás, hogy itt forró időben zajlik a szabadedzés, meg kell tippelni a beállításokat estére. Most jól sikerült, a pole-ból indulhatok. Jó emlékeim vannak erről a pályáról, mindig szerettem itt versenyezni, fekszik nekem. Holnap teljesen más kihívások várnák ránk, a gumikopás lesz a legfontosabb. Magabiztos vagyok, tegnap jó meneteink voltak, bízom benne, hogy elöl tudok maradni.”

Lewis Hamilton (2.): “Nem vagyok csalódott, mindig nem jöhet össze, gratulálok Nicónak. Nagyon jó kört rakott össze végén, egész hétvégén jól ment. Hibáztam, blokkoltam a kerekeket az első kanyarban, de elégedett vagyok. Folyamatosan fejlődünk, remek munkát végzett a csapat. A benzinnel nem lesz sokkal nehezebb, mint máskor, figyelni fogunk rá, de semmi extra.”

Daniel Ricciardo (3.):
“Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, ha a Mercedesnek megy, ez a maximum. Jól ment az edzés, és ahogy Nico mondta, tényleg nem volt könnyű a hőmérséklet-változás miatt. A harmadik szabadedzésen még messze voltunk, most közelebb értünk. Sajnos, a büntetés miatt visszaesek, lesz dolgom, hogy a 13. helyről visszakerüljek ide. Lehet olyan stratégia, hogy előrébb lépjek, a két-három kiállás között billeg a dolog, talán ki tudunk találni valamit.”