Érdekes hogyan változnak az emberi viszonyok a Forma-1 világában. Mivel közszereplőkről, ismert sportemberekről van szó, magánéletük is nyitottabb, a pályához, versenyzéshez közelebb eső része mindenképp. Ez is ad egyfajta okot a rajongói kötődésre, hiszen nem csak a kamaszok bírják azt, ha két kedvenc pilótájuk együtt lóg a bokszutcán belül, és néha kívül is.

Ilyen sokak által csodált barátság volt a Mclarennél versenyző Ayrton Senna és Gerhard Berger között, akik vérre menő ugratásokkal “szórakoztatták” egymást 1990-1992 között. Hol Berger csempészett kígyót Ayrton Senna szállodai szobájának ágyába, hol a brazil háromszoros világbajnok rakott sajtot csapattársa szobájának légkondicionálójába.

Kőkemény profik voltak, akik minden hétvégén a bőrüket vitték a vásárra. A veszély azóta csökkent, a professzionális hozzáállás fokozódott, de valahogy nem olvasni már a paddock falain túlérő baráti kapcsolatokról. Sőt, Lewis Hamilton legutóbbi BBC-nek tett nyilatkozata alapján úgy tűnik, a koncentrált sikeréhség nem összeegyeztethető a csapattárssal ápolt, bensőségesebb viszonnyal.    

Tömören: Lewis Hamilton elmondta, hogy öt ujján meg tudja számolni a barátait, és szerinte ezzel Nico Rosberg is hasonlóképp van, de egymás “ötösébe” már nem férnek bele. Igaz, Nico Rosberg véleménye is hasonló a témában: “Nem vagyunk a legjobb barátok, és valószínűleg sosem leszünk azok. Bonyolult lenne, összeegyeztethetetlen az F1 világával, főképp, hogy azonos csapatnál küzdünk a győzelemért. Jól kijövünk, sokat nevetünk, természetesen versengünk, de semleges a kapcsolatunk.”