Tegnap, április 1-jét kihasználva álhírként arról írtunk, hogy a Red Bull már az idei Spanyol Nagydíjtól az eredetileg 2015-ben a McLaren partnereként visszatérő Honda motorjaira vált, de spekulációnk alapja nagyon is valós: a bajnokcsapat tényleg elégedetlen a Renault-val, a franciák erőforrása miatt vannak hátrányban.
F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól 1
F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól 2

F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól

F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól

F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól 5
F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól 6
Fotó megosztása:
F1: A Red Bull tényleg válna a Renault-tól 7


Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko egy friss nyilatkozatával aláhúzta, hogy – ha nem is idénre, de – reális lehetőség az új motorgyártóra való váltás. A Renault ultimátumot kapott.
“Ha két-három hónapon belül sem látunk érzékelhető előrelépést, akkor egyértelműen elgondolkodunk majd az alternatívákon” – mondta a német Bildnek a tulajdonos Dietrich Mateschitz jobbkezeként emlegetett Marko. 
Addig az autó csiszolgatásával és finomhangolásával próbálják behozni az állítólagos 80 lóerős hátrányukat, és a Mercedes problémáit kihasználva igyekeznek versenyben maradni: “Mi nem tudunk lóerőket tenni a motorba, abban viszont reménykedhetünk, hogy Rosberg és Hamilton egymásnak ugrik, mi meg nevető harmadikként elhúzhatunk mellettük.”