F1: Százmilliókat keresett a Williams 1
F1: Százmilliókat keresett a Williams 2

F1: Százmilliókat keresett a Williams

F1: Százmilliókat keresett a Williams

F1: Százmilliókat keresett a Williams 9
F1: Százmilliókat keresett a Williams 10
F1: Százmilliókat keresett a Williams 11
F1: Százmilliókat keresett a Williams 12
F1: Százmilliókat keresett a Williams 13
F1: Százmilliókat keresett a Williams 14
Fotó megosztása:
F1: Százmilliókat keresett a Williams 15


A Williams sokáig fejlesztette hibrid technológiáját, külön vállalatot is létrehozott a projektnek, nemrég azonban “egy fontmilliókat megmozgató” tranzakció keretében megszabadult a cégtől. A Williams Hybrid Power Ltd vevője a multinacionális autóipari vállalat, a GKN, amely hosszú távon valószínűleg nyereséget termel majd a lendkerekes energiatárolási rendszerrel.

A rendszer egyes licenszei ugyanakkor a Williamsnél maradtak, vagyis a csapat az elkövetkező években is számíthat némi fix bevételre. “A GKN-nek megvannak a forrásai, hogy maximálisan kihasználhassa a rendszerben rejlő potenciált” – indokolta az eladást Mike O’Driscoll, a Williams csoport vezérigazgatója. “A Williams Advanced Engineering folytatja az energiatakarékos megoldások fejlesztését, elsődlegesen a Forma-1, de több más terület számára is.”

A Williams számára jókor jött az üzlet, mert Jean Todt FIA-elnök szerint a Williams egyike az anyagi gondokkal küszködő, a költségplafon bevezetéséért leghangosabban síró istállóknak.