A malajziai kormány a hét elején közölte, hogy immár biztosra vehető, hogy a Malaysia Airlines eltűnt gépe az Indiai-óceánba zuhanhatott.
A szepangi Forma-1-es pálya szomszédságában fekvő repülőtérről március 8-án indult MH370-es , Pekingbe tartó járat fedélzetén 227 utas és 12 fős személyzet veszhetett oda.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A rejtélyes eset természetesen rányomta bélyegét az ország hangulatára, így nem épp a legjobbkor érkezik az F1. A show-nak viszont mennie kell, így a Maláj Nagydíjat megtartják, a hétvégén pedig valamilyen megemlékezést is tartanak majd.
“A szepangi pálya is osztozik az MH370-es tragédiája feletti gyászban, lélekben mi is a gépen utazók családjaival vagyunk. A pálya és a Formula One Management a hétvégére egy megemlékezést is előkészít az MH370-es utasai és legénysége tiszteletére” – közölte a versenyhelyszín.
A Petronas képében maláj főszponzorral rendelkező Mercedes AMG és a maláj tulajdonú és malajziai bejegyzésű Caterham is biztosan készül valamivel, de egyéb csapatok autóin is feltűnhetnek majd üzenetek vagy a tiszteletadás más jelei.