A Mercedes névadó szponzora a Petronas olajtársaság, a kormány tulajdonában lévő vállalat Malajzia összes olaj- és gázerőforrása felett rendelkezik és ezek kihasználásáért és fejlesztéséért felel. A Petronast a Fortune Global a legnagyobb 500 vállalat közé sorolja.

Így nem csoda, hogy az utcai show kötelező program volt a Mercedes-csapat számára, Nico Rosberg és Lewis Hamilton alakulatának Kuala Lumpur toronyházai között kellett iszonyat lármát csapnia a múlt V8-as üvöltését biztosító tavalyi típussal.

Az ilyen rendezvényeket mindig régebbi technikával bonyolítják, de a 2014-es autók visszafogott hangja miatt máris kíváncsian várjuk, hogyan változik mindez jövőre. Vajon a porszívókat viszik majd utcára, vagy “valamiért” megmaradnak a bevált 2014 előtti verzióknál?


A Petronas a motorsportban A Petronas fő szponzora volt a Forma-1-ben szereplő Sauber-istállónak (1995-2005), ám miután a BMW felvásárolta a csapatot, már 40%-ban részvényese is volt (2006-2009). Miután a BMW kilépett a Forma-1-ből, 2010-től a cég a Mercedes GP fő támogatója. A vállalatnak nagy szerepe van a száguldó cirkuszban, mivel 1999 óta a Maláj Nagydíj szponzora is, továbbá a Super GT-ben szereplő Toyota-csapat támogatója.