A Sauber tavaly nyáron a csőd szélén táncolt, komoly sok millió eurós tartozásaik voltak a beszállítók, többek között a motorgyártó Ferrari felé is. 
A patinás svájci csapat végül orosz tőkeinjekcióval menekült meg, több komolynak tűnő szponzor belépéséről szóltak a hírek – cserébe a Sauber a 18 éves tehetség, Szergej Szirotkin F1-es bevetését vállalta. Az orosz befektetők jelenlétének azonban azóta sincs nyoma az alakulatnál, Szirotkinból sem lett Forma-1-es versenyző, igaz, továbbra is a csapat tesztpilótája.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Sauber társtulajdonos-csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn azt állítja, él még az orosz szál:
“Igen, továbbra is megvan ez az irány” – mondta az F1news.ru-nak, hozzátéve, hogy aktív tárgyalásokat folytatnak. “Az elmúlt hónapokban azonban megtanultam, hogy az ilyen szervezetekkel folytatott tárgyalásoknál meg kell szokni az ő időérzéküket. Emellett meg kell értenünk, hogy ezekre a tárgyalásokra hatással lehetnek az érintett cégek számára a Forma-1-nél fontosabb kérdések is.” 
Ami Szirotkint illeti, az ifjonc minél előbbi F1-es bevetése már nem prioritás, Kaltenborn szerint a tini jó helyen van a Formula Renault 3.5-ben idén, ott tanulhat.
Szirotkin ügyénél sokkal égetőbb az idei autó, a C33-as versenyképtelensége, Adrian Sutil és Esteban Gutierrez ugyanis egyáltalán nem volt tényező az Ausztrál Nagydíjon. A svájci Blick úgy tudja, az autó túl nehéz és gyenge a motorja. 
“Tavaly is sikerült magunkra találni, idén is sikerül majd” – szögezte le Kaltenborn a gyenge kezdés kapcsán.