Michael Schumacher éppen 11 hete fekszik kómában a grenoble-i egyetemi kórházban, miután tavaly december 29-én súlyos agysérüléseket szenvedett, amikor a franciaországi Meribelben síelés közben elesett.


A hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm a Forma-1-es szezonnyitó alkalmával vasárnap a német RTL-nek nyilatkozott.

“A család hihetetlenül erős, nem törnek le. Minden nap itt vannak. Bátrak. Elfogadták a helyzetet, igyekeznek így együtt maradni Michaellel. Azt kell mondjam, nagyszerűen kezelik a helyzetet. Igazán tisztelettel tekintek rájuk” – mondta telefonon Grenoble-ből.

Kehm hozzátette, hogy a 45 éves exversenyző állapotát illetően nem tud új információkkal szolgálni

“Michael továbbra is az ébredési fázisban van, azaz még nem tért magához. Továbbra is várjuk ezt, de megtanultuk elfogadni, hogy ez sokáig tarthat” – szögezte le a menedzser, aki kérdésre nem kívánta részletezni, hogy mit értettek a hét elején említett “apró, de biztató jeleken“, ezeket a család magánszférájába tartozónak minősítette.  

Hiába azonban a család kitartó reménykedése, orvosi tény, hogy az elhúzódó kóma azt jelenti, egyre csökken az esélye annak, hogy Schumacher még magához térjen valaha, az pedig szinte kizárt, hogy az esetleges ébredés után a régi önmaga legyen. Úgy tudni, hogy Schumacher felesége, Corinna, valamint öccse, Ralf Európa-szerte számos agyspecialistával konzultált már, azonban a szakemberek sem tudják sok jóval biztatni őket.

Az Ausztrál Nagydíjon győztes Mercedes anyacégének vezére, Dieter Zetsche a siker kapcsán szintén beszélt a 2010-2012 között náluk versenyző Schumacherről: “Michael továbbra is a Mercedes család tagja, és ezekben a pillanatokban is rá gondolunk.”

Kövess minket a Facebookon is!