F1: Alonso ragaszkodik az új szabályokhoz 2

2014-ben új, 1,6 literes, sokkal hangsúlyosabb hibrid komponenssel szerelt turbós V6-os motorokkal újul meg a Forma-1, a versenyenkénti 100 kg-os fogyasztási limit pedig  kiszámított, a spórolás és a teljesítmény megfelelő arányát célzó stílusról szól majd.
Fernando Alonso azt mondja, hogy az újítások miatt nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen ideje megszokni az F1 új arculatát, jellegét, így reméli, hogy a szabályok jó ideig nem változnak majd:
“Az új Forma-1-es szabályok nagyon különböznek attól, amit megszoktunk. Azt hiszem a Forma-1-es nagydíj fogalma is átalakul, idén nagyon más lesz a szombat és a vasárnap. Az időmérőn mindent kihozhatunk az autóból, a határig vihetjük az erőforrást a lehető legjobb eredmény érdekében, de a versenyen a közelében sem leszünk ennek” – mondta a Ferrari hivatalos oldalán megjelent interjúban. 
“Tavaly a futamok végén, friss gumikon még meg lehetett futni nagyon gyors köröket, míg idén a záró szakaszban figyelembe kell majd venni, mennyi üzemanyag van még, milyen állapotban vannak az akkumulátorok és a gumik. Ésszel kell majd kezelni ezeket a paramétereket, az új versenystratégiák miatt nem lehet majd tövig nyomni a végéig.”
“Mi, versenyzők gyorsan alkalmazkodunk majd ehhez, szóval remélem, hogy a szabályokon nem változtatnak azonnal, pár évig megmaradnak, máskülönben a nézők elvesztik a bizalmukat az igen bonyolult szabályrendszerrel kapcsolatban.”