Bernie Ecclestone számtalanszor elmondta már, hogy mennyire nem tetszenek neki a Forma-1-be idén érkezett 1,6 literes turbós V6-os, hangsúlyos hibrid komponenssel integrált erőforrások, amelyekre még versenyenkénti 100 kg-os fogyasztási limit is vonatkozik.
 
Az F1 ura egy új interjúban megint kikelt az újítás ellen, hozzátéve, hogy szeretné, ha legalább szabálymódosításokkal lehetne  – vélekedése szerint – javítani a helyzeten.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Itt vannak az új motorok, nekem nem tetszenek. Talán lazíthatnánk a fogyasztási korlátozáson és növelni lehetne a fordulatszámot. Majd meglátjuk” – mondta a Guardiannek.
“Az autók külsejét meg lehet szokni” – utalt az idei “férfias” orrokra. “Amikor jön valami változás, sosem tetszik. Viszont azt nem lehet megszokni, hogy nem lesz hang” – hozta elő másik vesszőparipáját, a turbós V6-osok jóval halkabb, ” rotyogósabb” zaját.
“Sok szurkoló szeretné már látni, hogy Vettel kudarcot valljon, Hiszen nem is csak tavaly, de sorozatban négy évben lett bajnok” – célzott a Red Bull versenyképtelenségére, amelynek egyik oka a Renault motorjainak “éretlensége”, és ami alaposan átírhatja az erőviszonyokat idén.
“De azt sosem értettem, hogy miért kell az energiatakarékosság kedvéért változtatni a motorokon. Ez az utcai autók asztala, nem a Forma-1-é. Itt gyorsnak és hangosnak kell lenni. És az is tény, hogy ez az egész változtatás egy rakás pénzbe került.”