A mclarenes Jenson Button még az első, jerezi teszt környékén ijesztgetett azzal, hogy 2014-ben egyes pályákon az utánpótlás-széria, a GP2 autói elérhetik majd a 2014-es Forma-1-esek sebességét, azonban ez talán túlzás.
Az viszont nem, hogy a múlt heti bahreini teszten a sereghajtó Caterham legjobb köre tényleg négytizeddel elmaradt a GP2 tavalyi szahíri pole-idejétől, ami nagyon zavarja is a kiscsapathoz idén leszerződött Kobajasi Kamuit.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Nem versenykörülmények között mentünk, de ha versenyen lennénk itt, azt hiszem, inkább egy GP2-esbe kellene ülnöm. A GP2-es köridő még mindig jobb, mint a miénk. Van még dolgunk, de ha most kéne rajthoz állni, tényleg nem lennénk F1-es szinten” – magyarázta a japán. 
“A köridőt látva van miért aggódnom. Nem lehetek elégedett, de azt kell nézni, hogy mit tehetünk. Nincs már sok időnk, és a megbízhatóságra, de a teljesítményre is oda kell figyelnünk.” 
Kobajasi korábban arról is nyíltan beszélt, hogy az ő autójában is dolgozó Renault-motor egyelőre versenyképtelen, már ha működik persze, hiszen a franciák erőforrásai az eddigi két teszten szinte állandóan megadták magukat.
A megbízhatósági problémák általában is meghatározzák majd az első versenyeket, a renault-sokon kívül mindenki mást is fenyeget majd a kiesés, így akár a lassú, de biztos célba érés is eredményt, pontot hozhat. Kobajasi azt mondja, őt az ilyen hozzáállás nem érdekli.
“Én nem ezt akarom. Engem az foglalkoztat, hogy mennyire tudunk felzárkózni. Ez a fő oka, amiért itt vagyok. Nem egyszerűen a célba érés érdekel, jó teljesítményt akarok. Az idei év nyújtja a legnagyobb lehetőséget a csapat számára. Nagyon sok esély és lehetőség lesz, viszont egyelőre még le vagyunk maradva a többiektől a fejlesztésben a tempót tekintve.”