Árverésre kerül James Hunt versenyautója, a Hesketh 308, amivel az angol fenegyerek, 1976-os világbajnok Forma-1-es pilóta első futamgyőzelmét szerezte. Az angol arisztokrata Lord Hesketh által életre hívott csapat igazi színfoltja volt a hetvenes évek mezőnyének, hiszen külső szemlélő számára úgy tűnt, mintha csak nemesi hóbortját elégítené ki a Forma-1-ben való versenyzéssel.

F1: 200 milliót is érhet James Hunt  autója 1

Ez a vélekedés nem járt messze a valóságtól, de a kisebb F1-es legendának számító Harvey Postlethwaite által tervezett 308 nem egy utolsó, kontármód épített versenygép volt. A Ford-Cosworth DFV motorjával hajtott konstrukció felvette a versenyt a sokkal komolyabb technikai háttérrel rendelkező istállókkal is, és a szponzorok nélküli fehér autó komoly eséllyel küzdött a pontokért. Főképp, ha James Hunt győzelemre éhes formában ült a volán mögé.

A most kalapács alá kerülő autó a 308-01-es számot viseli, 1974-ben debütált Brands Hatch aszfaltcsíkján, de a szóban forgó első győzelmet Silverstone-ban sikerült összehozni. Az autó becsült értéke jelenleg 400 000-650 000 euró (123-200 millió forint) között mozog, ha minden a várakozások szerint alakul, a magasabb értékhez közelebb viheti majd haza valaki az idei Monacói Nagydíj ideje alatt rendezendő aukción.