Felipe Massa szerint annyi műszaki hiba lehet a Forma-1-es idénynyitón, Melbourne-ben, hogy a Williams a zavarosban halászva értékes pontokat szerezhet. Massa csütörtökön 47 kört tett meg, legjobb ideje 1:23.700 volt.


“Mindenkinek van valami megoldásra váró gondja” – ismerte el Massa. “Még azoknak is, akik viszonylag rendben tudtak körözni. Nálunk is van valami, amit a lehető leggyorsabban meg kell oldanunk, de kezdetben úgyis a célba érés lesz a lényeg.”

“Aki befejezi az első versenyt, annak jó esélye lesz sok pontot szerezni, sőt egy dobogó is kicsúszhat. A megbízhatóságra kell koncentrálnunk, és az összes olyan apróság kiiktatására, amely megállíthat minket a versenyen. Két fontos hét áll előttünk, fontos, hogy a jó irányt kövessük. Bahreinben teljesítenünk kell néhány versenyszimulációt is, és akkor magabiztosan utazhatunk Melbourne-be.”

Massa szerint a vezetési stílus sokat változik idén. “Nagy a különbség az előző szezonhoz képest. Az autónak sokkal kisebb a leszorítóereje, és ez befolyásolja a vezethetőséget. Emellett a motor, a nyomatékgörbe is más. Pontosan érezni kell, mi a jó húzás: néha keresztbe csúszásra, míg máskor rövid váltásokra van szükség. Alaposan ki kell ismerni az autót, ez fontos lesz.”

Massával ellentétben Fernando Alonso nem érzett nagy különbséget tavalyhoz képest. Itt van, mit mondott a spanyol.