A hazai szurkolók nagy örömére csütörtökön Fernando Alonso vette át az új Ferrarit Kimi Räikkönentől Jerezben. A kétszeres világbajnok most először vezette az átalakult aerodinamikájú, az új, 1,6 literes V6-os turbómotorral és jóval hangsúlyosabb hibrid komponenssel szerelt F14 T-t, de 58 kör után nem tudott nagy meglepetésről beszámolni. 
Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Alonso nem érzett nagy különbséget

F1: Alonso nem érzett nagy különbséget

Fotó: Europress
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 20
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 24
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 28
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 29
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 30
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 31
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 32
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 33
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 34
Fotó megosztása:
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 35


“Hogy őszinte legyek, nincs nagy különbség. Miután beszálltam az autóba, sem a vezetési stílus, se az egész működés terén nem éreztem nagy változást. Vannak paraméterek, amikre figyelni kell, több, mint tavaly, de alapvetően gyorsan meg lehet szokni. Most is egy akkumulátorra kell figyelni, ahogy tavaly. Idén nagyobb, mert többfunkciós, tavaly csak a KERS volt. Azonban a versenyzői tevékenység terén nem látok nagy különbséget a 2014-es autónál” – magyarázta.
Míg Alonso gyakorlatilag egy teljes versenytávot vezetett csütörtökön, a nagy rivális Red Bull három nap alatt csak 14 kört szedett össze, azonban a mercedeses Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a spanyol sem írja még le Vetteléket.
F1: Alonso nem érzett nagy különbséget 36


“Nyilván egyelőre nem arra koncentrálunk, hogy mit csinálnak a többiek, van elég dolgunk a saját garázsunkban is, nem kifelé nézelődünk. Tudok róla, hogy nem mentek valami sokat, de bőven van még idő Ausztráliáig, biztos vagyok benne, hogy addigra helyre teszik a dolgokat. Foglalkozzunk csak magunkkal, aztán majd meglátjuk, mi lesz ott!”