Jenson Button úgy érzi, hogy az idei Forma-1-es motorok minden eddiginél erősebbek, pedig a nyers lóerőszámok nem emelkedtek. A turbómotorok alacsony fordulaton jóval nagyobb nyomatékot adnak le, mint a közelmúlt V10-esei és V8-asai, emiatt a lassú kanyarokból sokkal lendületesebben lehet kigyorsítani velük.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Tetszik a motor ereje” – lelkendezett Button. “Nagyon nyomatékos, úgy érzem, hogy ennél erősebb motort még nem vezettem. Ezt nem a nyers számokra értem, persze, 300-nál nincs különbség, de versenyzőként nagyon érezni az alacsony tempónál is mellbevágó nyomatékot.”

“Izgalmas, hogy a kanyarokból kijövet milyen nagy a nyomaték, és ugyan bőven van még javítanivalónk az autón, tudjuk, hogyan érhetjük ezt el. Elégedett vagyok a saját első napunkkal, a keddet meg el kell felejtenünk.”

Button szerint az új McLarennek nincsenek olyan problémái, mint amilyenek tavaly hátráltatták a csapatot. “A tavalyi autónak megvoltak a maga bajai, és ezeket már az első napon láttuk. Olyan gondok voltak ezek, amelyeket nem volt egyszerű megoldani, de jelenleg egészen biztosan nincsenek ilyen problémáink.”

“Az alapautó jó és működik, semmi ijesztőt nem produkál. Amennyire új az egész, csoda, hogy ennyi kört meg tudtunk tenni vele.”