A francia L’Equipe sportlap saját, nem pontosított forrására hivatkozva arról tudósít, hogy a grenoble-i kórház orvosai az elmúlt pár napban megkezdték a pontosan egy hónappal ezelőtt súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett Michael Schumacher fokozatos felébresztését.
Schumacher állapotáról jó ideje nem érkezett hivatalos jelentés, állapota bő két hete “stabil”. A mesterséges kómára az agy duzzanatának kezelése miatt volt/van szükség, az altatás és hűtés nagyban segíti az állapot stabilizálását, csökkenti a kockázatokat az ilyen jellegű sérüléseknél.  
Megkezdték Schumacher felébresztését? 1
Megkezdték Schumacher felébresztését? 2

Megkezdték Schumacher felébresztését?

Megkezdték Schumacher felébresztését?

Megkezdték Schumacher felébresztését? 17
Megkezdték Schumacher felébresztését? 18
Megkezdték Schumacher felébresztését? 19
Megkezdték Schumacher felébresztését? 20
Rajongói ereklyék a kerpeni gokartpályánál
Megkezdték Schumacher felébresztését? 22
A Philippe Streiff jó híreket hallott pénteken
Megkezdték Schumacher felébresztését? 24
Megkezdték Schumacher felébresztését? 25
Megkezdték Schumacher felébresztését? 26
Jean Todt látogatóba érkezik a grenoble-i kórházhoz
Megkezdték Schumacher felébresztését? 28
Corinna Schumacher a kórháznál
Sabine Kehm nyilatkozik
Fotó megosztása:
Megkezdték Schumacher felébresztését? 31


A felébresztési kísérlet sikeréről és a 45 éves F1-legenda azutáni életminőségéről már pusztán spekulálni lehet: a legjobb esetben lassanként újra régi önmaga lehet majd, de az is lehetséges, hogy mind fizikailag, mind szellemileg maradandó sérülésekkel él majd a hétszeres bajnok.  
A L’Equipe híre után Schumacher menedzsere, Sabine Kehm is megszólalt: “Újra hangsúlyozom, hogy bármilyen, nem Michael kezelőorvosaitól vagy a menedzsmentjétől származó kijelentés csakis spekulációként kezelendő. Megismétlem, hogy találgatásokat nem kommentálunk.”
Hétfőn a jerezi teszten a paddockban a négyszeres bajnok Sebastian Vettel is beszélt példaképe helyzetéről:
“Ahogy a paddockban mindenkit, engem is megrázott a hír. A Forma-1-es visszatérése után közelebbről is megismertem őt, rendszeresen beszélgettünk. Sajnos továbbra sem tudjuk, milyen állapotban lesz, amikor felébred, szörnyű lehet ez a család és a barátok számára. Még most is a történtek hatása alatt vagyok, de bízom benne, hogy csoda történik, és Schumi ugyanolyan lehet, mint régen!” – nyilatkozta a címvédő.