Sebastian Vettel szerint a Red Bullnak össze kell szednie magát, a csapat szereléssel töltötte a jerezi teszt első óráit. Az RB10-est a bokszutcában leplezték le, de a pályára nem sikerült kimenni vele, mert Adrian Newey technikai igazgató szerint “hülye hibát” találtak a mérnökök.


Sebastian Vettel nagyon szerette volna kipróbálni a gépet, de erre még várnia kell. “Jelen pillanatban akkor lehetnénk magabiztosak, ha már köröznénk. Ehelyett állunk” – mondta Vettel. “Össze kell szednünk magunkat, de úgy tűnik, már az óriási kihívás idén, hogy minden összeálljon, és egyáltalán ki lehessen menni a pályára. És akkor a teljesítményről még nem is beszéltünk.”

Vettel szerint a minimális mennyiségű délelőtti akció mutatja, hogy mennyire összetettek az új autók. “A korábbi években idejöttünk, vezettünk, de a lemezek alatt ugyanaz volt, mint korábban, csak apróságokon változtattunk. Ezzel szemben az idén minden új, és ezért állnak a csapatok a bokszban körözés helyett. Mindenki szenved, mindenki erejét megfeszítve dolgozik, hogy legalább a garázsból ki tudjon állni.”

Christian Horner csapatfőnök megerősítette, hogy óriási erőfeszítéseket kellett tennie a Red Bullnak, hogy elkészüljön Jerezre, a kötelező törésteszteken is csak tíz nappal ezelőtt ment át az autó. Horner egy előző éjjel felfedezett beállítási problémával magyarázta a Red Bull bokszban ragadását.