Miután másfél hete kiderült, hogy a McLarent felfuttató, de az elmúlt időszakban viszonylagosan háttérbe vonult Ron Dennis vezérigazgatóként visszatér a cégcsoport élére, világos volt, hogy a Forma-1-es csapat élén személycsere következik majd.
A várakozásokat megerősítette, hogy a 2009 óta főnökösködő Martin Whitmarsh sem az új tartalékos, Stoffel Vandoorne, sem a 2014-es autó, az MP4-29-es bemutatásánál nem szólalt meg, azonban az utód bemutatása is elmaradt.


Amikor pénteken délelőtt a Lotus váratlanul bejelentette, hogy a csapatfőnöki posztot náluk a tulajdonos/elnök, Gerard Lopez veszi át, Eric Boullier-től pedig kurtán-furcsán elköszöntek, mindenki – még az igen jól értesült veterán szakírók is – készpénznek vette, hogy a francia szakember Wokingba megy, szombaton már arról is írtak egyesek, hogy a kedden kezdődő jerezi tesztelésen ott lesz Boullier.
Vasárnap azonban a Pitpass megkeresésére a McLaren szokatlanul éles hangon cáfolta a találgatásokat.
“(Boullier) nem lesz ott a csapatunkkal. A válasz nem, ahogy az egyes, kis F1-es híroldalak alulinformált, az értesüléseiket nem ellenőrző szerzőinek sztorijaira is az. Ez egy baromság” – reagált a McLaren meg nem nevezett szóvivője a kérdésre, hogy igaz-e bármi is a hírekből.