Bár a Mercedestől kiszállt Ross Brawn és házon belüli sportigazgató, Sam Michael neve is felmerült Martin Whitmarsh lehetséges utódjaként, néhányan külsős meglepetésemberre számítottak, egy friss hír pedig ezt látszik erősíteni.


A Lotus F1 pénteken délelőtt bejelentette, hogy a csapatot birtokló Genii Capital főnök, Gerard Lopez veszi át a csapatfőnöki posztot, az alakulatot 2010 óta irányító Eric Boullier-t pedig egy rövid köszönet erejéig említik csak. Az időzítés alapján a legkevésbé sem vad feltételezés, hogy a francia szakembert mutatják majd be a McLaren új főnökeként ma kora délután az MP4-29-es leleplezésekor.
“A Lotus F1 Team sosem állt egy helyben, az izgalmasnak ígérkező 2014-es idénynek is is innovatív autóval és új vezetőséggel futunk neki. Az elmúlt pár évben nagy dolgokat értünk már el, és ugyanezt a lendületet visszük tovább. Köszönjük Ericnek az elmúlt négy évben végzett munkát, bízunk benne, hogy a következő szezonokban a Forma-1 egyik élcsapataként küzdhetünk majd!” – nyilatkozta Lopez.
A luxemburgi üzletember a fentiek mellett egy új szponzor, az orosz YotaPhone érkezését, valamint további támogatók megnevezését és a csapatvezetés pontos struktúrájának felfedését ígérte a bahreini tesztek előttre.
A Lotus egyedüli csapatként kihagyja a jövő kedden kezdődő jerezi tesztet.