A Forma-1 elmúlt négy éve egyértelműen a Red Bullról és Sebastian Vettelről szólt, zsinórban húzták be az újabb és újabb bajnoki címeket. 2014-ben a nagy szabályváltozások mellett talán átalakulnak az erőviszonyok, legalábbis a semleges és a más pilóták és csapatok irány elkötelezett szurkolók ezt remélik.


A háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart szerint is nagyon ráférne már a Forma-1-re, hogy Vettel helyett valaki más nyerje meg a címet.
“Szerintem jobb lenne, biztosan megélénkülne tőle az F1. Üdítő lenne, ha más győzne. Négy cím egymás után már önzőzés” – viccelődött Vettel eredményével.   
“De senki nem marad örökké a csúcson, a világ halad előre, biztos, hogy ez sem tart örökké. Bár azt nem tudom, hogy már idén változik-e a helyzet. A Red Bull Racing elég meggyőző csapat és mostanra a szponzoroktól már több pénzt is kapnak, mint a Red Bulltól, ugyanis nagy tévés megjelenést biztosítanak.”  
Stewart a Ferrari pilótáit, Fernando Alonsót és Kimi Räikkönent, és főképp a mercedeses Lewis Hamiltont nevezte meg potenciális kihívóként: “Szerintem Lewis Hamilton a leggyorsabb pilóta a Forma-1-ben. Ha odateszi magát, nincs nála gyorsabb.”