A Red Bull-os Sebastian Vettel a 2013-as idény második felében egyszerűen tarolt, sorozatban kilenc futamot nyerve húzta be zsinórban negyedik világbajnoki címét. 
A riválisok nem sokat tehettek Vettel-Red Bull páros dominanciájának elismerésén kívül, de a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, kicsit túlzásba estek már ezzel, és rosszabb színben tüntették fel a Forma-1-et a valóságnál.


“Mindenki gyorsan beszáll a kórusba, főleg Vettel kilenc győzelme kapcsán. Pedig az elmúlt pár évben volt néhány igazán izgalmas bajnokságunk. A tavalyi év nem volt egy klasszikus, de ha őszinték akarunk lenni, azért voltak jó versenyek. Az emberek egyszerűen könnyen felejtenek, mellett pedig megjelenik a cinizmus is, amit ki nem állhatok” – mondta az Autosportnak.
“A Forma-1 nagyszerű sport! Egyesek mindig valami aranykort emlegetnek, de szerintem az elmúlt pár év egyenesen fantasztikus volt a KERS-szel és a DRS-sel megerősített versenyzés, az előzések szempontjából.” 
Whitmarsh a fentiekkel együtt azért maga is elismeri, hogy az egyes jó versenyek önmagukban még nem jelentenek megváltást, a bajnoki küzdelemnek is izgalmasnak kell lenni, és végre nyerhetne már valaki más is Vettelen kívül. 
“Minden sportágban fontos, hogy többen is nyerjenek. Fontos a kiszámíthatatlanság. Az a jó, ha szombat este az emberek azon gondolkodnak, vajon ki nyer majd másnap, sőt az utolsó három körig az a kérdés, ki lesz a győztes.”
“Én magam is szeretnék más győztest látni, azonban nem akarok beállni a panaszkórusba. Nagyon belejöttünk már a Forma-1 lekicsinylésébe, engem bosszant a dolog, mert igazából sokat nyújtunk. Jó versenyek, jó bajnoki csaták voltak az elmúlt években.”