Idén is megtartják a Forma-1-esek immár hagyományosnak számító jótékonysági akcióját, amelynek keretében árverésen gyűjtenek pénzt a londoni Great Ormond Street-i Gyermekkórház számára. 


A Nikonnal partnerségben szervezett, Zoom névre hallgató akcióban különböző F1-es versenyzőket, csapattagokat kértek fel, hogy saját készítésű fotóikat ajánlják aukcióra. Fernando Alonso már leadta a saját művét, a ferraris pilóta a tavalyi Olasz Nagydíj dobogóján önmagáról és az alant ünneplő tömegről készült darabbal járul hozzá a pénzgyűjtéshez.
“Ezt a fotót a 2013-as Olasz Nagydíjon a dobogón lőttem. A monzai dobogón lenni mindig különleges érzés, ott lehet csak igazán érezni a szurkolók csapat iránti szeretetét, a hétvége legnagyobb jutalma, ha ott lehet az ember” – mondta a kétszeres világbajnok.
Az F1-esek fotói mellett a Nikon komoly kamerákat is árverésre ajánl, amelyek értékét jócskán növeli, hogy olyanok bajnokok látták el őket a kézjegyükkel, mint Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Damon Hill, Jacques Villeneuve, John Surtees, Alain Prost és Sir Jackie Stewart.