Pénteken lett 45 éves a vasárnapi síbalesete óta kómában lévő Michael Schumacher, akinek állapotában nem történt változás. Csütörtökön nem érkezett hír Grenoble-ból, mert az orvosok tartják magukat ahhoz, amit ígértek: csak akkor tájékoztatják a sajtót, ha érdemleges változás történik, akár negatív, akár pozitív irányban. Ez azt jelenti, hogy Schumacher állapota a születésnapján is stabil, de kritikus.


Szomorú párhuzamra derült fény az elmúlt órákban: Schumacher édesanyja is kómába esett 2003 áprilisában, az akkor 55 éves asszonyon szintén azonnali életmentő műtétet hajtottak végre. A versenyző édesanyja kilenc napig volt mesterséges kómában, mielőtt elhunyt.

A Schumacher családban egyébként nagy változás készült, a hétszeres világbajnok pont a 45. születésnapján változtatta volna meg életét. A Focus úgy tudja, hogy pénteken mutatta volna be új életét teljesen átalakított honlapjával Schumacher: a honlapon a versenyzős képek háttérbe szorultak volna, ehelyett egy olyan kép rajzolódott volna ki Schumacherről, amely különböző cégek nagyköveteként ábrázolja.

A világ most tudhatta volna meg, hogy Schumacher 2012. november 25-én, utolsó versenye után megígérte feleségének, hogy a versenyzéssel örök életére felhagyott. Schumachernek elege lett a kockáztatásból, a családjával akart lenni, az új életét honlapja is tükrözte volna.

Sajtóértesülések szerint már a hekkerek is próbálnak hasznot húzni Schumacher tragédiájából. A közösségi oldalakon terjed egy anyag “Video: Moment de l’accident de Michael Schumacher ! (EXCLUSIF)” címmel, ebben azonban nincs semmilyen videó, csak egy vírus. A megtekintéshez egy külön videólejátszót kellene letölteni, amely trójait rejt.

A Schumacher család csütörtökön újra üzent a rajongóknak, a Ferrari megemlékezést szervezett péntekre