Mindenki retteg az idei szabályváltozás nyomán bűn ronda orral készülő autóktól, de egyelőre minden csak találgatás. Annyi információnk van a valós tervekről, mint a botos jetiről, az pedig maximum pár rajz, és homályos fotó. Ennek ellenére mindig felbukkan egy-egy újabb terv, hol vicces, hol komoly formában. Az Autosport.com első rémisztő vázlata például ilyen volt:

F1: Mégsem lesznek csúfak az idei autók? 1

Majd most csütörtökön ezzel álltak elő:
A megjelenő grafikák az egy sima, egy fordított mintáját követik, vagyis egy felháborodást, szitoközönt kiváltó tervre jön a megnyugvást hozó, emészthető verzió. Most ebben a stádiumban járunk éppen, a képen látható, Juan David Barrera által elképzelt Ferrari nem tűnik vészesnek, földre lógó orra a kétezres évek elejét, vagy épp a Brawn 2009-es autóját idézi.

Nem kizárt, hogy a tömegek által követett szakértőkön keresztül maguk a csapatok dobják be a morzsákat, és utána figyelik a reakciókat. Nyilván minden gramm, minden milliméter a köridők faragásáról szól, de a rajongók, nézők szórakoztatása is legalább annyira fontos, így a sztárcsapatok valószínűleg figyelembe veszik, mire gerjed a miattuk tévé elé ülő pár millió szurkoló.

Szerinted is így van, vagy tesznek a véleményünkre?

F1: Mégsem lesznek csúfak az idei autók? 2

F1: Mégsem lesznek csúfak az idei autók? 3

F1: Mégsem lesznek csúfak az idei autók? 4