Michael Schumacher a Forma-1 eddigi legeredményesebb pilótája. Két, a Benetton-csapattal nyert világbajnokság után, 1996-ban a Ferrarihoz szerződött, ahol 2000 és 2004 között sorozatban öt világbajnoki címet szerzett. Számos rekordot tart, ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő érte el a legtöbb pole pozíciót és versenyben futott leggyorsabb kört, élen áll a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában.

A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott. A vezetési stílusa gyakran váltott ki vitákat. Kétszer volt részese a világbajnoki címet eldöntő ütközésnek, melyek közül az 1997-es, Jacques Villeneuve-vel történt karambol után kizárták az az évi világbajnokságból.

Így nyert hét bajnoki címet Michael Schumacher:

1994 Ausztrália - Az idény zárófutama. Schumacher t (Benetton) a 35 körben utolérte Damon Hill (Williams), a brit megpróbálta megelőzni a német, aki viszont ráhúzott ellenfelére.  Mindketten kiestek a versenyből, így Schumacher egy ponttal megelőzve ellenfelét lett világbajnok.

1994 Ausztrália – Az idény zárófutama. Schumacher t (Benetton) a 35 körben utolérte Damon Hill (Williams), a brit megpróbálta megelőzni a német, aki viszont ráhúzott ellenfelére. Mindketten kiestek a versenyből, így Schumacher egy ponttal megelőzve ellenfelét lett világbajnok.


1995 Japán - Ez az év is Schumacher (Benetton)  és Hill sikereiről szólt, számos csatát vívtak. A német egyenletesebben teljesített, a britnek több gondja akadt. Schumacher így két futammal a vég előtt már bajnok volt.

1995 Japán – Ez az év is Schumacher (Benetton) és Hill sikereiről szólt, számos csatát vívtak. A német egyenletesebben teljesített, a britnek több gondja akadt. Schumacher így két futammal a vég előtt már bajnok volt.


2000 Japán - Az év utolsó előtti versenye. Négy küzdelmes év után Schumacher a Ferrarival is révbe ért, 21 év után újra egyéni bajnoki címet ünnepelhetett az olasz csapat. Igaz, hogy négy futamon kiesett, de kilencet megnyert. Häikken volt elsőszámú ellenfele.

2000 Japán – Az év utolsó előtti versenye. Négy küzdelmes év után Schumacher a Ferrarival is révbe ért, 21 év után újra egyéni bajnoki címet ünnepelhetett az olasz csapat. Igaz, hogy négy futamon kiesett, de kilencet megnyert. Häikken volt elsőszámú ellenfele.

2001 Magyarország - Ebben az évben ismét hengerelt a Ferrari Schumacherrel, kilenc futamot nyert meg. Négy futammal a vége előtt, már Magyarországon ünnepelhette negyedik bajnoki címét. Az évet hatalmas fölénnyel, 58 pontos előnnyel zárta. Coulthard végzett másodikként mindössze 65 ponttal.

2001 Magyarország – Ebben az évben ismét hengerelt a Ferrari Schumacherrel, kilenc futamot nyert meg. Négy futammal a vége előtt, már Magyarországon ünnepelhette negyedik bajnoki címét. Az évet hatalmas fölénnyel, 58 pontos előnnyel zárta. Coulthard végzett másodikként mindössze 65 ponttal.

2002 Franciaország - A Schumacher év.  Minden futamon dobogón állt, 11-et meg is nyert. Nem meglepő, hogy minden korábbinál hamarabb, már hat futammal az évad vége előtt megszerezte a világbajnoki címet.

2002 Franciaország – A Schumacher év. Minden futamon dobogón állt, 11-et meg is nyert. Nem meglepő, hogy minden korábbinál hamarabb, már hat futammal az évad vége előtt megszerezte a világbajnoki címet.

2003 Japán - Korábbi fölénye miatt új pontrendszert vezettek be, de e nélkül is nehezebb dolga volt. Nyolc különböző pilóta nyert futamot az idényben. Fő ellenfele ekkor Kimi Räikkönen volt, akit végül két ponttal előzött meg, köszönhetően csapattársának, Rubens Barrichellónak. A brazil megnyerte az évadzáró futamot, Räikkönen előtt, miközben Schumacher csak nyolcadik lett. 2003-ban Schumacher hat futamot nyert, többet mint ellenfelei.

2003 Japán – Korábbi fölénye miatt új pontrendszert vezettek be, de e nélkül is nehezebb dolga volt. Nyolc különböző pilóta nyert futamot az idényben. Fő ellenfele ekkor Kimi Räikkönen volt, akit végül két ponttal előzött meg, köszönhetően csapattársának, Rubens Barrichellónak. A brazil megnyerte az évadzáró futamot, Räikkönen előtt, miközben Schumacher csak nyolcadik lett. 2003-ban Schumacher hat futamot nyert, többet mint ellenfelei.

2004 Belgium Nem volt kérdés a hetedik bajnoki cím megszerzése, miután Schumacher 18-ból 13 futamot megnyerte, az első 12-öt zsinórban. Ezzel megdöntötte 2002-es rekordját is, amikor 11 futamot nyert egy idényben. A címet négy futammal vége előtt Belgiumban biztosította be, amikor Kimi Räikkönen mögött és Rubens Barrichello előtt második lett.

2004 Belgium Nem volt kérdés a hetedik bajnoki cím megszerzése, miután Schumacher 18-ból 13 futamot megnyerte, az első 12-öt zsinórban. Ezzel megdöntötte 2002-es rekordját is, amikor 11 futamot nyert egy idényben. A címet négy futammal vége előtt Belgiumban biztosította be, amikor Kimi Räikkönen mögött és Rubens Barrichello előtt második lett.