Kimi Räikkönen még mindig nem kapta meg az idei évre járó teljes fizetését a Lotustól, a csapat továbbra is eurómilliókkal tartozik a finn versenyzőnek. Räikkönen kis híján már az abu-dzabi futam előtt bedobta a törölközőt, addig egy fillért sem kapott, a verseny helyszínén azonban sikerült valamilyen megegyezést köznie a tulajdonos Genii Capital képviselőivel.


Gerard Lopez, a cég vezetője elismerte, hogy még mindig nem sikerült rendezni a teljes tartozást. “Még tartozunk Kiminek” – mondta Lopez a finn MTV3-nak. “Egy részt már rendeztünk, ez része annak a megállapodásnak, amelyet Abu-Dzabiban kötöttünk.”

Mivel a Lotus egy árva centet sem fizetett neki, Räikkönen lelkiismeret-furdalás nélkül feküdt kés alá Salzburgban hátproblémái miatt, és hagyta ki emiatt az idény utolsó két versenyét. A Lotus nemcsak a versenyzőnek tartozik, több beszállítóval szemben is adósságokat halmozott fel.

“Vannak késések. De azok az összegek, amelyek időről időre felbukkannak a médiában, nevetségesek. Nem fogok belemenni a részletekbe, de annyit elárulhatok, hogy nem hatalmas tételekről van szó. És fizetni fogunk, ahogy eddig is tettük.”

Räikkönen egyébként már tett egy látogatást új csapatánál, a Ferrarinál, kiderült az is, hogy versenymérnöke Antonio Spagnolo lesz. Andrea Stella marad Fernando Alonso mellett. Az ünnepi hangulatú találkozón ott volt Stefano Domenicali csapatfőnök is, átbeszélte a finnel a fejlesztések állását.