Mivel a Mclaren csapatot az idény végén elhagyta fő támogatója, a Vodafone, itt a lehetőség az autók festésének teljes cseréjére. A szabályváltozások miatt amúgy is radikális változások jó apropót adnak, és természetesen sok szurkolóban felvetődött az ötlet, vagyis jobban fogalmazva a vágy, hogy a csapat tradicionális színeihez térjen vissza.

F1: végre narancssárga lesz a Mclaren? 1

Vagyis sokan narancssárga Mclaren versenygépekről álmodnak, amely árnyalat az istálló korai éveire volt jellemző. Egy grafikai stúdió már elő is állt a saját elképzelésével a 2014-es gépről. A megbocsájthatatlan orrkúpot leszámítva egész csinos terv!

A narancs szín Teddy Mayer ötlete volt, aki először a Mclaren csapat Egyesült Államokban versenyző Can-Am autójánál vetette be a tévékészülékeken sokkal harsányabban mutató árnyalatot. A legendássá vált szín nem élt sokáig a Forma-1-es autókat tekintve, mindössze 1968 és 1971 használták, majd zsíros szponzori támogatás hatására váltottak.

F1: végre narancssárga lesz a Mclaren? 2

Jerezben, a 2006-os idényre készülve is sárgára festett MP4-20-assal körözött a Mclaren két tesztpilótája, Gary Paffett és Pedro de la Rosa.