A tehetséges színész nem versenyzőként, hanem befektetőként, és erkölcsi támogatóként csatlakozik a motorsport világához. Újdonsült istállója a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jövőre rajtoló, elektromos autóknak kiírt világbajnoki sorozatában, a Formula E-ben fog szerepelni. A bajnokság várhatóan 2014 szeptemberében rajtol, s olyan városokban fognak futamokat rendezni, mint például London, Peking vagy Los Angeles. 
DiCaprio csapata, a Venturi Grand Prix Formula E Team, a 10. istálló a Formula-E-ben. A Titanic sztárja nem egyedül alapította a Venturi GP “elektromos” tagozatát, a vállalkozás három társalapítója Gildo Pallanca Pastor, a Venturi Automobiles tulajdonosa, valamint Bert Hedaya és Francesco Costa. 
“A bolygónk jövője attól függ, hogy képesek leszünk-e energiatakarékos járműveket alkotni. A Venturi GP ezért úgy döntött, hogy részt vesz a környezetbarát megmérettetésen, én pedig boldog és büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek!” – nyilatkozta DiCaprio.
Gildo Pallanca Pastor hozzátette: “A Venturi úttörője az elektromos, nagy teljesítményű járművek gyártásának, már több, mint tíz éve. A Formula E pedig fantasztikus lehetőség arra, hogy továbbfejlesszük technológiánkat.” 

Nem elhanyagolható tény, hogy Venturi Automobiles tartja az elektromos autók sebességi világrekordját, 495 kilométer/órával. A csapat úgy tervezi, hogy a második idénytől kezdve, önálló konstruktőr lesz saját Formula E-autóval. Az erőforrás az idén bemutatott háromezer lóerős Venturi VBB-3-ra fog alapulni.
Csapatok: 
1.- Andretti Autosport
2.- Dragon Racing
3.- China Racing
4.- Super Aguri
5.- Drayson Racing
6.- e.dams
7.- Audi Sport ABT 
8.- Mahindra Racing
9.- Virgin Racing
10.- Venturi Grand Prix

Formula E

A Formula E egy elektromos autóverseny kategóriája, szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozta meg. A Formula E célja, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek az együléses elektromos autók. A sorozatot 2012-ben álmodták meg, az autók bemutatása idén történt, míg az első bajnokság 2014-ben veszi kezdetét.

A legtöbb autós versenysorozattal ellentétben a Formula E versenyzői kizárólag utcai pályákon fognak versenyezni, olyan helyszíneken, mint Peking, Rio de Janeiro, Miami vagy Berlin. Az elektromos formaautók világbajnoksága 2014.november.15-én veszi kezdetét Pekingben, és 2015.június.27-én fejeződik be Londonban.

e.dams Formula E

e.dams Formula E

Virgin Racing Formula E

Virgin Racing Formula E

Audi Sport ABT Formula E

Audi Sport ABT Formula E

A videón pedig a Spark-Renault Formula E versenyautója, Lucas di Grassi, volt Forma-1-es pilótával a volán mögött. 
TE nyomon fogod követni ezt a versenysorozatot?
Igen, már nagyon várom!
1% ()
Nem kapcsolok el, ha fogják adni valamelyik csatornán.
1% ()
Csak a Forma-1!
1% ()
Lehetséges, hogy váltok erre, mert ami a Forma-1-ben zajlik manapság az már nevetséges!
1% ()
Nem érdekel különösebben.
1% ()