Sebastian Vettel cseréli leggyakrabban sisakjait a mezőnyben, az idén szinte minden futamon új festéssel állt rajthoz. Talán ez a különleges szokás is hozzájárult ahhoz, hogy a négyszeres világbajnok egyik bukója 26 millió forintért keljen el a Bonhams árverésén, Oxfordban.

A sisakot hazai, Németországban aratott győzelme idején viselte Vettel, és a színösszeállítás is szülőföldje előtt tiszteleg, a csillogó arany árnyalat mellett fekete és vörös színek fedezhetőek fel.

“Ez az egyik kedvenc sisakom az idei szezont tekintve, és mondani sem kell, hogy rendkívül különleges futamon viseltem, pályafutásom első hazai győzelmén. Ahogy a futam, úgy a Wings of Life (a Red Bull által támogatott alapítvány) is sokat jelent a számomra, és örömmel tölt el, hogy az aláírásommal ellátott sisakot felajánlhattam az árverésre. Remélem nagy összegű segítséget kapnak a légfontosságú gerinckutatási projektekre.”

A csapattól valamint a Forma-1-től, az utolsó futam, a Brazil Nagydíj után visszavonult Mark Webber két sisakja illetve egy versenyzői overall adományozása mellett döntött. A Belga versenyen viselt sisak 3 millió, az Olasz Nagydíjról származó 6,3 milliót hozott, a ruházat pedig 1,5 millió forintnyi fontért talált gazdára.