Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szerint jövőre a Mercedesnek van a legnagyobb esélye a végső győzelemre. A Ferrari mellett a németek az egyetlenek, akik a saját motorjaikkal versenyezhetnek, a nagy esélyt a szabályváltozások adják.


“Senki, egyetlen csapatnál sem veheti biztosra, hogy megnyeri a világbajnokságot jövőre” – mondta Whitmarsh az Autosportnak. “Az én megérzésem, hogy a Mercedes lesz a legerősebb. Lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok, de azért van némi fogalmam a három legnagyobb csapat költségvetéséről.”

“A Mercedesnél jók az anyagi feltételek, jók a létesítmények és az emberek is. Nincs valós alapja a megérzésemnek, szerintem senkinek nem is lehet, de ha egy végső esélyest mondanom kellene, az biztosan a Mercedes lenne.”

Whitmarsh szerint az új szabályok nemcsak a Mercedes, hanem a 2015-ben Honda-motorokra váltó McLaren számára is nagy lehetőséget jelentenek. “Nyerhetünk jövőre? Persze. Mindent megteszünk ennek érdekében? Persze. Szóval meg tudjuk csinálni. De vajon biztosan tudom, hogy így lesz? Naná, hogy nem.”

“Ugyanakkor szeretjük a változást, szerintem ez egy nagy lehetőség, én legalábbis annak látom. Izgalmas, nagyon izgalmas idény következik.”