A három élcsapat idei autói lehetnek ott azon a decemberi gumiteszten, amelyen a Pirelli a jövő évre fejlesztett abroncsait próbálja ki. Az olaszok eredetileg a McLarennel tartottak volna egy tesztet Bahreinben, de ez ellen többen is tiltakoztak, szerencsétlennek nevezve, ha csak egy csapat kerül ilyen előnybe.


Valószínűleg az új megoldás ellen is sokan fognak tiltakozni: a Gazzetta dello Sport és az Autosprint is úgy tudja, hogy a december 17-19-ig tartó bahreini teszten végül három csapat vehet részt idei autóival. A McLaren végül nem lesz ott a kiválasztottak között, a három élcsapat, a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari tesztelhet.

A Pirelli meghívta a konstruktőri bajnokságban negyedik Lotust is, de a csapat anyagi okokra hivatkozva visszautasította a lehetőséget. Erre hivatkozva akár át lehetett volna adni a lehetőséget az ötödik McLarennek, de erre nem került sor.

A kimaradókra gondolva a Pirelli által gyűjtött összes adat publikus lesz a többi csapat számára, illetve tetszés szerint mindenki küldhet megfigyelőket a tesztre. Az Autosprint szerint ennek ellenére is általános vélemény, hogy a gumiteszttel az élcsapatok 2014-re is előnybe kerülnek.