Fernando Alonso negyedik ferraris szezonját fejezte be 2013-ban, harmadszor lett második a világbajnok Sebastian Vettel mögött. Sokan úgy vélik, hogy a kudarcok miatt lejtőre került a csapat és a pilóta viszonya, de Bernie Ecclestone bízik benne, hogy egy versenyképes autóval helyrebillennek majd a dolgok.
F1: Ecclestone Alonsónak drukkolt idén 1
F1: Ecclestone Alonsónak drukkolt idén 2

F1: Ecclestone Alonsónak drukkolt idén

F1: Ecclestone Alonsónak drukkolt idén

F1: Ecclestone Alonsónak drukkolt idén 4
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone Alonsónak drukkolt idén 5


“Az emberek úgy gondolják, hogy a Ferrari neve garancia a győzelemre… Nem tudom, hogy Alonso vagy a csapat jelenti-e a problémát, de nagyon remélem, hogy nem fogyott el a lelkesedése. A gond az, hogy ha nem hisz benne, hogy a Ferrari képes lesz versenyképes autót adni neki, akkor odalesz a motivációja” – nyilatkozta az F1 ura a spanyol Marcának.
“Fernando győztes típus, én szeretném győzni látni őt. Hogy őszinte legyek, reméltem, hogy idén ő nyer” – tette hozzá.
A kérdésre, hogyan hasonlítaná össze Alonsót és Vettelt, a német bajnokkal közismerten jó barátságot ápoló Ecclestone óvatosan, diplomatikusan válaszolt:
“Nagyon különbözőek. Versenyzőként és emberileg is különbözőek, nem lehet összehasonlítani őket. Attól függ, kinek mi tetszik jobban. Én Alonsót és Vettelt nagyon kedvelem. Sebastian közelebb áll az emberekhez.”