A brit Autosporton még a nyáron jelent meg egy elemzés a Ferrari Forma-1-es költségvetéséről, abban az szerepelt, hogy a maranellói csapat 300 millió euróból (90 milliárd Ft) gazdálkodik.
A Ferrari valamiért szükségesnek érezte, hogy ezen a héten reagáljon a három hónappal ezelőtti állításra. A csapat “megmondóembere” a Horse Whisperer természetesen cáfolta az összeget.
Ki költi a legtöbbet az F1-ben? 1
Ki költi a legtöbbet az F1-ben? 2

Ki költi a legtöbbet az F1-ben?

Ki költi a legtöbbet az F1-ben?

Ki költi a legtöbbet az F1-ben? 4
Fotó megosztása:
Ki költi a legtöbbet az F1-ben? 5


“Amikor vége az idénynek, eljön a számvetés ideje. Egyesek a sportban csak a pontokat nézik, ők aztán olyan nyári gazdasági elemzésekben is hisznek, amelyek egy napernyő tövében készültek. Így vált mára ténnyé egy autosportos kolléga hónapokkal ezelőtti, a Ferrari költségvetését kapirgáló cikke. Kár, hogy az emlegetett összegek nagyrészt kitaláltak, és hogy ezeket még komolyan vehető lapok is elfogadják, majd teljesen téves következtetésekre jutnak belőlük” – írta megszokott vitriolos hangnemében a “Lovakkal Suttogó”   
“Tényekkel könnyedén cáfolhatnánk az állításokat, de az üzleti ügyek bizalmasak, hiszen a műszaki dolgok mellett ezek is kulcselemei a versenynek” – tette hozzá.
Míg egyesek szerint a Ferrari költi a legtöbbet, a többség úgy véli, hogy a Red Bull öli a legnagyobb összegeket az F1-be. A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh szerint a Chritstian Horner nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nem ők költik a legtöbbet, és úgy véli, hogy az energiaital-gyártó beszállása “eltorzította” a Forma-1-et, káros költekezési verseny indult.
“Nos, mindenki meglátja majd, hogy ez baromság – ők is tudják, mindenki tudja” – reagált Horner Whitmarsh szavaira.