A közösségi hálózatok, a közösségi média megjelenésére a Forma-1-es világ általában is egy kicsit lassan reagált, a Ferrari pedig az egyik legkonzervatívabb csapat volt, nagyon sokáig távol tartották magukat az ilyesmiktől.
A jég végül tavaly tört meg a pilótáik tekintetében, Fernando Alonso 2012 tavaszán jelent meg a Twitteren, indoklása szerint azért, hogy közvetlenül, újságírói ferdítések nélkül tájékoztathassa a szurkolóit, és hogy közvetlenebb kapcsolatot építhessen ki a követőivel.
F1: Elnémítják Alonsót? 1
F1: Elnémítják Alonsót? 2

F1: Elnémítják Alonsót?

F1: Elnémítják Alonsót?

F1: Elnémítják Alonsót? 4
Fotó megosztása:
F1: Elnémítják Alonsót? 5


A kétszeres világbajnok spanyol általában az edzéseredményeiről, a versenyhétvége fontosabb momentumairól posztol rövid üzeneteket, emellett szamurájbölcsességeket és rövid, őt illető egyéb híreket oszt meg, de lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis olasz források szerint a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo letiltotta Alonsót a Twitterről. Azt nem tudni, miért, hiszen a versenyző sosem kritizálta a csapatot ezen a csatornán.
A letiltásnak ellentmond, hogy Alonso csütörtök délelőtt is “csiripelt” már párat, többek között “jet lag”-ről panaszkodott, a szimulátoros munkáról beszélt és népszerűsítette a karrierjét bemutató madridi kiállítást.