A legtöbben úgy vélik, hogy a Red Bull előnye, a csapat munkájának hatékonysága olyan nagy, hogy a 2014-es szabályváltozások után is az élen maradhatnak majd, de az is tény, hogy semmit sem lehet biztosra venni.
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh önmagukat hozza fel példaként – a wokingiak még gyakorlatilag változatlan szabályok mellett is a 2012-es idény végének leggyorsabb autója után tragacsot építettek 2013-ra.
F1: A McLaren lehet a példa a Red Bullnak 1
F1: A McLaren lehet a példa a Red Bullnak 2

F1: A McLaren lehet a példa a Red Bullnak

F1: A McLaren lehet a példa a Red Bullnak

F1: A McLaren lehet a példa a Red Bullnak 4
Fotó megosztása:
F1: A McLaren lehet a példa a Red Bullnak 5


“Könnyen lehetséges, hogy jövőre is folytatják a sikerszériát, hiszen nagyon jó munkát végeztek eddig. Ugyanakkor viszont – sajnos – épp a McLarent hozhatom ellenpéldaként. Nem vertük agyon a mezőnyt, de azért dominánsak voltunk 2012 utolsó futamain, idén azonban a legkevésbé sem. Persze lehet, hogy a Red Bullnál okosabbak, mint mi.”
Whitmarsh szerint a bajnokcsapat előnyéből az új erőforrások faragnak, ugyanis az elmúlt évekkel ellentétben nem csak az aerodinamikán múlik majd, mennyire jó az autó.
“Úgy gondolom, az elmúlt időszakban a motorok nem voltak tényezők a teljesítmény és a megbízhatóság terén. De jövőre az erőforrás, az üzemanyag-hatékonyság, a hőtermelés, az ERS hatékonysága, a beépítés, minden ilyesmi miatt újra azok lesznek majd. És ezekre a tényezőkre nem lesz olyan egyértelmű befolyásuk.”