Talán a McLaren produkálta a legjobb versenyt Brazíliában: Jenson Button a 14. helyről indulva lett negyedik, Sergio Perez pedig a 19. kockából rajtolva hatodik. Kis híján a dobogó is összejött a csapatnak, amely története során korábban soha nem maradt pódium nélkül egy szezonban. Most igen.


“Saját magam, Checo és az egész McLaren számára hihetetlen nap volt ez a mai” – mondta Button. “Elégedett vagyok a negyedik hellyel, majdnem meglett a dobogó, ami a célom volt. Ez a szezon nem volt egyszerű, minden pályán nehéz helyzetben voltunk. Örülök Checo eredményének is, jövőre nem lesz velünk, de ma remek versenyt futott. Gratulálok, haver!”

Perez szerint óriási volt a kontraszt az időmérő és a verseny között. “Szombaton pechünk volt a váltócserével, de a versenyen nagyon szép felzárkózást mutattunk be” – fogalmazott a búcsúzó mexikói.

“A verseny végén erősebb esőért imádkoztam, hátha azzal előrébb tudok keveredni, aztán végül úgy alakult, hogy spórolnom kellett az üzemanyaggal. Így nem támadhattam Rosberget, amire amúgy képes lettem volna. Sokat tanultam itt, a McLaren a legjobb csapat, ahol valaha versenyeztem, mindenkinek a lehető legjobbat kívánom a jövőre. Sokat fejlődtem versenyzőként és emberként is, ami szerintem a hasznomra válik a jövőben.”

“Nem kérdés, hogy ez volt a legjobb versenyünk egész évben” – nyilatkozta Martin Whitmarsh csapatfőnök. “Kicsit frusztráló, hogy ezt kell mondanom egy olyan verseny után, amelyen egy negyedik és egy hatodik helyet szereztünk, de ez az igazság. Az idén nem tudtunk elég jó autót adni Jensonnek és Sergiónak, jövőre remélhetőleg mást irányt vesznek a dolgok.”

Whitmarsh megjegyezte, hogy a McLaren lett az első csapat az F1-ben, amelynek mindkét autóját rangsorolták a szezon összes versenyén.